Американската банка Wells Fargo & Co. се споразумя за уреждане на

...
Американската банка Wells Fargo & Co. се споразумя за уреждане на
Коментари Харесай

Wells Fargo ще плати $1 млрд. на акционери по споразумение за колективен иск

Американската банка Wells Fargo & Co. се споразумя за споразумяване на групов иск на част от акционерите, които упрекнаха управлението на банката в даване на погрешна информация за дейностите им след абсурда с откриването на фиктивни потребителски сметки. Според това съглашение банката ще заплати на акционерите 1 милиард $, написа The Wall Street Journal.

Скандалът се разгоря през есента на 2016 година, когато стана известно за противозаконната операция на Wells Fargo в потребителския сегмент за надценяване на продажбите на банкови артикули и услуги. В резултат на това банката беше санкционирана с 3,7 милиарда $ от регулаторите.

Няколко акционери упрекнаха управлението на банката, че ги е уведомило неправилно за ограниченията за възстановяване на ръководството и ръководството на риска, подхванати в отговор на нарушаванията. Ръководството показа обстановката в удобна светлина, само че през 2020 година, когато се разкри същинското положение на нещата, акциите на банката паднаха и акционерите претърпяха загуби.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР